Monday

29. juli



”Ikke enhver som sier til meg: Herre, Herre! skal komme inn i himlenes rike, men den som gjør min himmelske Fars vilje.” ( Matteus 7,21 )
 
Noen ganger tror vi at vår tid er helt unik og at det aldri har vært vanskeligere å være en kristen enn det er i dag. Sannheten er sannsynligvis den at kristne i alle tidsepoker har sin egen kamp å kjempe mot vantro og ulike angrep på kristen lære.
Catherine Booth levde på slutten av 1800-tallet. Hun hadde en framgangsrik forkynnertjeneste sammen med sin mann og fikk se store skarer av mennesker ta i mot Jesus. En gang sa hun: ”...vi når ikke ut til massene - de har forferdelige fordommer mot alt som kalles sekter og derfor kommer de ikke… Må Herren vise oss hva vi skal gjøre… Jeg innser at den religion som er til behag for Gud består mer i å gjøre hans vilje enn å ha gode følelser…” Mange mennesker kom til tro, allikevel er hun bevisst på vanskelighetene med å nå massene på grunn av at de har fordommer. Lyder det kjent?
Det viktigste budskapet er kanskje den siste delen av hennes uttalelse. Hun beskriver to typer kristendom. Den ene gjør Guds vilje og den andre vil bare oppleve gode følelser. Om vi vil behage Gud og om vi vil komme inn i himmelriket da må vi stille oss selv følgende spørsmål: ”Vil jeg gjøre Guds vilje eller vil jeg bare oppleve gode følelser?”

Bønn
Jesus, takk for alle de herlige opplevelsene vi får ta del i når vi lever sammen med Deg. Hjelp oss ikke bli så opptatte av de gode følelsene at vi glemmer å gjøre Din vilje.

No comments:

Post a Comment