Saturday

20. juli



”Du kommer mot meg med sverd og lanse og kastespyd. Men jeg kommer mot deg i Herrens, hærskarenes Guds navn, han som er Gud for Israels fylkinger - han som du har hånet. I dag skal Herren gi deg i min hånd…” ( 1. Samuelsbok 17,45-46a )

Dagens bibelsitat er fra den kjente fortellingen om Davids kamp mot kjempen Goliat. Guds folk lå i krig med filisterne som hadde en stor og mektig kriger som hånte og utfordret Israels hær. Israelittene skalv og lurte på hvordan de skulle klare å beseire filisterne og ikke minst Goliat.
Så kommer David inn i bildet. Den lille gutten som var så ung at han ikke fikk være med i krigen. Men David hadde det som de israelske soldatene manglet. David hadde rett perspektiv. Noen har sagt det slik: ”Soldatene så Goliat i forhold til seg selv og de skalv, men David så Goliat i forhold til Gud og triumferte.”
Det er ikke vanskelig å dra parallellen til vår tids kulturelle ”kjemper” som utfordrer og håner Guds folk i dag. Det er heller ikke vanskelig å finne kristne som skjelver for disse Goliater i vår tid. Men også i dag leter Herren etter David-personer. De som har rett perspektiv og forstår at disse kjempene ikke kan stå seg mot den levende Gud. Personer som våger å handle deretter.

Bønn
Herre, takk for at Du er med Ditt folk i dag slik som Du var med på Davids tid. Hjelp oss å ha rett perspektiv i dag. Hjelp oss å måle vanskelighetene mot Dine evner og ikke mot våre egne evner.

No comments:

Post a Comment