Monday

15. juli



15.juli

”De spurte ham: Hvem er den mannen som sa til deg: Ta den (sengen) og gå? Men han som var blitt helbredet, visste ikke hvem det var.”
( Johannes 5,12-13a )
 
Dagens bibelvers er hentet fra en fortelling hvor Jesus helbreder en mann som har vært lam i 38 år. Det forunderlige er at Jesus faktisk helbreder denne mannen som ikke kjenner ham. Mannen visste ikke hvem det var som hadde helbredet ham. Han visste bare at etter 38 år kunne han gå igjen. Senere fant Jesus ham igjen og gav seg til kjenne for ham.
Mannen kjente ikke Jesus, men Jesus kjente mannen! Noen ganger tror vi at vi må kvalifisere oss for at Jesus skal kunne hjelpe oss med ulike ting. Vi tror at vi må lære Gud bedre å kjenne før han kan gripe inn. Vi tror at vi må bli flinkere og snillere slik at Jesus kan like oss. Så kan han kanskje gjøre noe for oss. Men det fantastiske er at Jesus kjenner hvert eneste menneske og kan hjelpe oss uansett om det er første gang vi møter ham eller om vi har hatt en langvarig forbindelse med ham.

Bønn
Jesus, takk for at jeg er kjent av Deg. Du vet om hvert eneste behov jeg har. Takk for at Du kan fylle mitt hjertes dypeste lengsel.   

No comments:

Post a Comment