Monday

4. mars



”Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet.”
( 1. Johannes' brev 1,9 )
 
Dette bibelverset pleier vi å kalle for ”den kristnes såpe”. Vi kan ta fram dette verset når Den Hellige Ånd minner oss om vår synd og så får vi vaske oss rene ved hjelp av disse ordene. I verset står det at vi skal gjøre en ting og så gjør Gud to ting.
Det vi skal gjøre er å bekjenne. Bekjenne er confessio på latin. Det betyr å si det samme som. Å bekjenne er å si det samme som Gud sier. Når Gud peker på synd i våre liv må vi være enige med ham i stedet for å prøve å bortforklare det hele eller gi andre skylden.
Dersom vi bekjenner så står det at Gud ”forlater” og ”renser”. Forlater gjør han i himmelen. Han stryker bort alt det gale vi har gjort. Så renser han oss. Det gjør han i vårt indre og det er noe vidunderlig. Selv om vi har syndet veldig mye så står dette løftet fast. Dersom vi bekjenner så forlater og renser han. Derfor kan hver eneste kristen som lever etter dette prinsippet hevde sin renhet. Ikke fordi han aldri har syndet, men på grunn av at han stadig vasker seg med den kristnes såpe. Den kristne bekjenner og tar imot forlatelse og renselse.

 Bønn
Takk for nåden og muligheten til å kunne få leve et rent liv som kristen. Takk for at vi kontinuerlig får kvitte oss med synden som vil henge seg fast i oss. Vi kan bekjenne og ta imot tilgivelse og renselse fra Deg.   

No comments:

Post a Comment