Saturday

5. januar



”Bedre er det å gå til sørgehus enn til gjestebud. For i sørgehuset ender hvert menneskes liv, og den som lever, skal legge seg det på hjerte.” ( Forkynneren 7,2 )

Innen medisinen snakker man ofte om den statistiske sjansen for å overleve ulike sykdommer. Det kan lett skjule det faktum at livet har en 100 % dødelig utgang. Selv om du overlever en viss sykdom så blir du før eller senere syk igjen og til slutt så kommer du til å dø. Ingen dør frisk. Man dør fordi noe er feil med kroppen. Man dør! Alle dør! Før eller senere er det slutt. Noen ganger synes vi at døden kunne ha ventet. Av og til synes vi at døden kunne ha valgt en annen. Døden kommer aldri beleilig, men døden kommer.
Bibelen lærer oss at det er klokt å tenke på døden. ”Lær oss å telle våre dager, så vi kan få visdom i hjertet!” (Salmenes bok 90,12) Dersom vi innser at livet vårt har en slutt, så hjelper det oss å prioritere rett i livet. Jesus har overvunnet døden og den som tror på ham skal ikke dø, men har evig liv sammen med ham.

 Bønn
Herre, Du vil ikke at vi skal frykte døden. Hjelp oss å forsones med tanken på at vårt liv her på jorden har en slutt. Hjelp oss å leve hver dag ut fra dette perspektivet. Hjelp oss å ta imot Ditt tilbud om evig liv, liv i en annen dimensjon som begynner allerede her og nå

No comments:

Post a Comment