Saturday

26. januar



”Herren Herrens Ånd er over meg, fordi Herren har salvet meg til å forkynne et godt budskap for de elendige. Han har sendt meg til å forbinde dem som har et sønderbrutt hjerte, til å utrope frihet for de fangne og frigjørelse for de bundne, til å utrope et nådens år fra Herren…” ( Jesaja 61,1-2)

Dagens bibelvers har en nesten ordrett parallell i Lukas 4, hvor Jesus selv leser og forkynner over disse ordene. I det han gjør det så oppfyller han profetien fra Jesajas bok. Det er der i synagogen i Kapernaum at profetordet blir til virkelighet.
 Men Gud hadde ikke tenkt at det bare skulle være Jesus selv som oppfylte denne profetien. Han har tenkt at du og jeg også skal være med og virkeliggjøre den for vår tid. Vi kan få bli salvet, utrustet, til å forkynne et godt budskap for de elendige og forbinde dem som har et sønderbrutt hjerte. Vi får utrope frihet for de fangne og frigjørelse for de bundne. For dem som virkelig ønsker å bli frie, vil Herren selv la et nådens år komme med befrielse og gjenopprettelse.


 Bønn
Herre, lær meg å gjenkjenne de som er ydmyke og mottagelige for evangeliet. Hjelp meg å elske, men la være å forkynne for de stolte. La meg heller vente på at Du skal gjøre deres hjerter myke. Hjelp meg til å delta aktivt i Din befrielseshær i dag.

No comments:

Post a Comment