Wednesday

27. november



27. november

”Døde fluer får salvelagerens salve til å lukte ille og gjære. Et lite grann dårskap veier mer enn visdom og ære.” ( Forkynneren 10,1 )
 
Det var veldig tørt den sommeren. Vannmangelen ble verre og verre. Flere kommuner hadde innført vanningsforbud og det var ganske uvanlig i Sverige. Så kom rapportene om at noe katastrofalt hadde hendt flere steder. Saltvannet hadde trengt inn og blandet seg med grunnvannet. Det rene klare grunnvannet var blitt forurenset og ubrukelig.
Disse rapportene ble alvorlige påminnelser om hva som skjer når det kristne livet blir blandet med innflytelser fra det som er urent - når menneskelige tenkemåter får plass og utkonkurrerer og hersker over Guds sanne ord.
Den alvorligste trusselen mot kristen tro er kanskje ikke de store vranglærene. Disse finnes og kan lett identifiseres. Verre er det med de små avvikene fra sannheten, små døde fluer, som får hele læren til å miste sin friskhet og kraft.
Et gammelt ordtak sier at ”liten tue kan velte stort lass”. Budskapet er det samme som i dagens bibelvers. Det skal ikke så store doser til av det onde før alt blir ondt. Den skjønneste duft kan forvandles til stank av en liten død flue.

Bønn
Jesus, hjelp meg å lytte nøye slik at jeg kan oppfatte Ditt rene klare ord. Gi meg evne til å kunne skille mellom det som kommer fra Deg og det som er menneskers påfunn.

1 comment: