Monday

30. september



”Din vei gikk gjennom sjøen, din sti gjennom veldig vann; men ingen kjente dine fotspor. Du førte ditt folk som en hjord...”
( Salmenes bok 77,20-21 )
 
I den engelske utgaven av ”En levende bok” er dagens bibelvers oversatt som følger: ”Din vei gikk som en sti gjennom vannet - en sti som ingen visste var der”. Sannelig er det slik at Guds vei mange ganger leder oss ut i det ukjente. Ofte leder han oss på veier som vi aldri, ikke engang i vår villeste fantasi, hadde kunnet forestille oss. Ingen visste at det var mulig at livet skulle kunne ta en slik vending. Men Gud var der og han ledet oss og våket over oss.
Noen mennesker våger aldri å ”kaste loss”. De vil alltid ha en fot igjen på land - for sikkerhets skyld. Billedlig talt svømmer de med et bein i bunnen. På den måten får vi aldri oppleve Guds overnaturlige ledelse i våre liv.
Disiplene derimot ble rammet av Jesu ord: ”Følg meg!” De våget å ta hans ord på alvor og overlot alt i hans hender. Da fikk de se og erfare at Gud hadde forberedt stier for dem om ingen visste fantes.

Bønn
Herre, hjelp meg å våge kaste loss fra det livet hvor jeg har alt under kontroll. Hjelp meg å våge følge Deg også inn i det ukjente. Takk for at Du leder Ditt folk som en hjord.

No comments:

Post a Comment