Tuesday

3. september



”Han leder de saktmodige i det som rett er, og lærer de saktmodige sin vei.” ( Salmenes bok 25,9 )

For noen år siden ga våre barn oss enda ett av teknikkens under, en GPS til bilen. Først lurte vi på om vi egentlig hadde bruk for den, men så skulle vi besøke en venn, på en for oss ukjent adresse, og vi bestemte oss for å prøve den.
En GPS lokaliserer, via en satelitt, hvor du befinner deg og hvor du skal. Når du taster inn adressen du skal til så finner GPS-en den beste kjøreruten og en innspilt hyggelig menneskestemme forteller hvordan du skal kjøre. - Følg veien, - Hold til venstre ved neste avkjøring, - Ta neste avkjøring og så rett til høyre, - Ta andre avkjøring i rundkjøringen om 300 meter.
Ved hjelp av GPS-en har vi funnet fram både ute på landet og i nettet av smågater i noen av de store byene i Europa. Noen ganger har vi lurt på om vi kan stole på GPS-en, vi har ment å vite bedre, men etterpå har vi ofte sett at GPS-en hadde rett.
Den standhaftige stemmen i GPS-en er blitt en påminnelse om hvilken fantastisk ressurs vi har når det gjelder Guds veiledning i våre liv. Han ser realiteten fra et høyere perspektiv, akkurat som GPS-en gjør. Han ser lenger fram og han ser og vet så mye mer enn vi selv. Vi kan trygt stole på hans ledelse. En GPS kan ta feil, men Gud tar aldri feil.

Bønn
Herre, jeg vil lytte etter Din ledelse i dag. Jeg vil følge Din veiledning. 

No comments:

Post a Comment