Saturday

31. august



”Og han sa: Med Guds rike er det som når en mann kaster såkornet i jorden. Han sover og står opp, natt og dag, og kornet spirer og vokser seg høyt - hvordan det går til, vet han ikke. Av seg selv bærer jorden grøde: først strå, så aks, så fullmodent korn i akset.”
( Markus 4,26-28 )
 
Åndelig arbeid er samarbeid. En del ting som angår det åndelige livet er det bare Gud som kan gjøre. Det overnaturlige kan aldri gjøres av et menneske. Det er Guds ansvar. Imidlertid er det også en del ting som aldri vil skje hvis ikke vi mennesker gjør vår del.
Fra dagens bibelvers lærer vi at det er menneskets, bondens, oppgave å få såkornet i jorden. Det gjør ikke Gud, men Gud står for det vanskelige, nemlig å sørge for at såkornet forvandles til modent korn.
Vår oppgave som kristne er å sørge for å vitne og fortelle mennesker om Guds rike. Dersom vi gjør det så vil Gud sørge for at vårt vitnesbyrd bærer frukt.

Bønn
Herre, hjelp meg å så vitnesbyrdet om Deg - vitne om Deg for andre mennesker. Takk for at Du da tar hånd om det jeg sier eller gjør og forvandler det til moden tro i dem.

No comments:

Post a Comment