Sunday

1. september



”Hør nå min sønn, og bli vis, styr dine tanker den rette veien!”
( Salomos ordspråk 23,19 - DNB 1978/85 )
 
Det er mange steder i Bibelen hvor vi oppfordres til å våke over våre tanker. Tenk på... tenk ikke på... legg alle tanker under Kristus i lydighet, o.s.v. Gud vet at det vi tenker har avgjørende innvirkning på hva vi sier og hva vi gjør.
Alle mennesker tenker. Det er umulig å ”slå av” tankene. Selv om du forsøker å la være å tenke, så er det en tanke i seg selv og da har du allikevel tenkt. Men selv om vi ikke kan avstå fra å tenke så kan vi styre tankene. Fra et rent hjerte kommer rene tanker og ren kjærlighet.
Onde tanker forsøker hele tiden å trenge seg inn, men de kan ikke komme inn i et rent hjerte uten at mennesket gjennom et valg slipper dem til. Ørkenfedrene mente at våre tanker kan bli renset, helliget - ja, til og med frelst. De mente at dette var noe som en hver kristen bør strebe etter. Vi kan ikke hindre at fristelsene kommer, men vi trenger ikke gi etter for dem. Ørkenfedrene hadde tre råd i kampen mot de onde tankene: 1) Oppdag feilaktige tankemønster når de bygges opp. Avslør dem! 2) Stå i mot dem ved å avvise dem bestemt. 3) Vær aktiv i å tenke eller gjøre det motsatte. Mennesket kan velge å bevare sitt hjerte rent og tenke rett selv om det noen ganger innebærer en hard kamp.

Bønn
Herre, hjelp meg å oppdage det når onde tanker vil trenge seg inn. Hjelp meg å stå imot dem og hjelp meg å aktivt tenke det motsatte og gjøre det gode.

No comments:

Post a Comment