Tuesday

25. juni



”Han er det som gav noen til apostler, noen til profeter, noen til evangelister…” ( Efeserne 4,11 )
 
Bibelverset omtaler ulike mennesketyper som Gud har satt i menigheten ”for at de hellige kunne bli gjort i stand til tjenestegjerning, til oppbyggelse av Kristi legeme,” (Efeserne 4,12)
Apostelmennesker er de kreative, de som går foran, skaper noe nytt og som har lett for å inspirere andre. De kjeder seg så snart et nytt prosjekt er i gang og fokuserer raskt på nye oppgaver.
Profetmennesker er en annen mennesketype. De er av naturen følsomme overfor både Gud og mennesker. De er oppmerksomme og er ofte de første som oppfatter endringer i stemning.
Så har vi Forkynnermennesker - evangelistene, som ofte er utadvendte og har lett for å få kontakt med nye mennesker. Evangelisten kan være en slik som Billy Graham som vinner store skarer for Gud, men er like gjerne den som vinner en og en. Evangelistmenneskene kan ikke la være å vitne om Jesus. Uansett sammenheng så lykkes de å lede samtalen inn på Gud. Du kan se om en evangelist har vært på et sted fordi han eller hun etterlater et spor av nyfrelste…

Bønn
Herre, hjelp meg å gjenkjenne den oppgaven Du har for meg i Kristi kropp. Takk for at det finnes en plass for meg i Ditt rike. Takk at Du har skapt meg til å ha en spesiell funksjon der.   

No comments:

Post a Comment