Monday

24. juni



”Dere er Kristi legeme, og hver for seg hans lemmer.”
( 1. Korinterbrev 12,27 )
 
Bibelen omtaler den kristne forsamlingen som et legeme hvor den enkelte kristne er et lem. I mitt fysiske legeme er hver del skapt med en spesiell oppgave. Hånden er formet slik at den er det beste verktøy som finnes. Foten er anatomisk formet til å gå og til å bære og balansere hele kroppen. Hver del er unik og laget for å fylle en bestemt funksjon.
Av og til kan det oppstå en feil. Et menneske kan miste en hånd eller et ben. I blant kan man lære andre deler av kroppen til å overta og erstatte den manglende kroppsdelens funksjon. Det finnes mennesker som lærer seg å styre en bil med føttene eller å skrive på en datamaskin ved hjelp av en pinne i pannen. Allikevel er det slik at i en menneskekropp er hver del formet til en spesiell oppgave og kroppen fungerer best om hver del kan utføre sin oppgave.
Det er på samme måte med Kristi kropp. Hver eneste kristen har sine evner som gjør dem skikket for visse oppgaver og vi fungerer best om vi finner vår oppgave.

Bønn
Herre, hjelp meg å finne og kjenne igjen den oppgave som Du har for meg i Kristi legeme. Hjelp meg til å gå villig inn i den oppgaven slik at hele mitt potensiale kan bli brukt i Ditt rike.   

No comments:

Post a Comment