Friday

15. mars



Fader vår…” (Matteus 6,9)

I noen er framover vil jeg fokusere på Gud som vår Far.  Da Jesus lært disiplene å be, begynte han med å slå fast at Gud er som en far.  Det gir meg posisjon som barn.  Dersom Gud er min Far, da er jeg Guds barn. 
Noen ganger får man høre at mennesker har vanskelig for å forholde seg til Gud som far, fordi deres egen far var en dårlig far.  Men når vi tenker på den måten, så begynner vi liksom i feil ende.  Da gjør vi vår egen forestilling til målestokk, i stedet for å bruke Guds målestokk.  Ingen ville drømme om å nekte å motta en ekte Rembrandt, bare fordi man har sett en juksemakers dårlige kopi av det ekte kunstverket. 
I efeserbrevet skriver Paulus at Gud er forbildet for alle far-barn forhold i himmel og på jord.  Vi må fortsette å snakke om Gud som Far og fremheve hans vidunderlige egenskaper.  Han er kjærlig og barmhjertig.  Han er rettvis og rettferdig.  Han lengter etter å ha fellesskap med oss menneskebarn.  Han inngår aldri kompromiss med det onde, men tilgir oss igjen og igjen, når vi ber om det.  Han trøster, oppmuntrer og styrker oss ”i all god gjerning og tale!” (2. Tessaloniker 2,17).  Gud vår Far er kort sagt som Jesus. (Johannes 8,19)

Bønn
Fader vår, du som er i himmelen! La ditt navn holdes hellig. La ditt rike komme. La din vilje skje på jorden som i himmelen. Gi oss i dag vårt daglige brød. Forlat oss vår skyld, som vi òg forlater våre skyldnere. Led oss ikke inn i fristelse, men frels oss fra det onde. For riket er ditt, og makten og æren i evighet. Amen

No comments:

Post a Comment