Wednesday

23. januar



”Mine barn, som jeg igjen må føde med smerte, inntil Kristus vinner skikkelse i dere!” ( Galaterne 4,19)

Paulus var bekymret for galaterne. Han hadde undervist dem om at de ikke lenger skulle leve etter loven, men leve ved tro. Nå hadde det sneket seg noen lærere inn i menigheten, som ville at galaterne skulle gå tilbake til det gamle vanlige og ikke holde på med disse nymotens greiene som handlet om rettferdiggjørelse ved tro. Lovgjerninger var så mye mer håndfaste og påtagelige.
Men Paulus hadde sett det som Gud for lenge siden hadde sett, at gjennom troen så skulle Kristus vinne skikkelse i galaterne. Paulus visste at om de holdt fast ved troen på Jesus Kristus så skulle de etter hvert bli mer og mer lik Kristus. Frøet var allerede sådd i dem. De hadde allerede fått del i guddommelig natur. Dette nye skulle komme til å prege hele deres tilværelse om de bare fortsatte på samme vis som de hadde begynt.
John Larsson skriver i en av sine tekster om en ny rase som skal reise seg i Den Hellige Ånds kraft. Denne rasen skal være som Jesus. Er du født på nytt gjennom troen på Guds ord så er du ved Den Hellige Ånds verk, blitt en del av denne nye rasen. Om du lever i nært fellesskap med Jesus i tilbedelse og lovsang, slik at du gir næring til ditt indre menneske, da vil du bli mer og mer lik Jesus.

 Bønn
Takk, Herre, for at Du lot oss få del i en ny natur da vi tok imot Deg i våre liv. Takk for at Du vil hjelpe oss å leve rett og overvinne de onde impulsene som fortsatt bor i vår kropp og la Din hellighet og renhet seire

No comments:

Post a Comment