Friday

21. desember



Jesus sa da til dem: De behøver ikke gå bort. Dere skal gi dem mat! Men de sa til ham: Vi har ikke her noe annet enn fem brød og to fisker. Da sa han: Bring dem hit til meg.” ( Matteus 14,16-18 )
 
”Bring dem hit til meg!” Noen ganger når vi ser på våre begrensede ressurser og sammenlikner dem med de store behovene, så glemmer vi at vi tilhører en mektig Gud som er Herre over himmel og jord. Ingen ville ha bebreidet disiplene om de så litt rare ut, da Jesus sa til dem at de skulle gi mat til fem tusen menn pluss kvinner og barn. Ikke mange av oss ville ha tenkt tanken at den enkle matpakken som en omtenksom mor hadde latt sin sønn få, skulle ha noe som helst å gjøre med det kjempemåltidet som trengtes.
Men allikevel, i den store menneskemengden var det én som tenkte at det var muligheter. Det var Andreas som kom med den tilsynelatende absurde kommentaren: “Her er en liten gutt som har fem byggbrød og to småfisker.” (Johannes 6,9)
Deretter sier Jesus ordene som gir gjenlyd inn i vårt århundre, inn i våre juleforberedelser: ”Bring dem hit til meg!” For Gud spiller det ingen rolle om våre midler er store eller små sett med våre øyne. Hans perspektiv er helt annerledes, om det er en dråpe eller hele havet spiller ingen rolle om bare det blir overlatt i hans hender.

Bønn
Herre, jeg takker Deg for at ingenting er umulig for Deg. Tilgi at vi så ofte stirrer oss blinde på våre egne mangelfulle ressurser. Gi oss den tro som våger å overgi det vi har til Deg og vente på underet.

No comments:

Post a Comment