Wednesday

6. november



”All tukt synes vel i øyeblikket å være mer til sorg enn til glede. Men siden gir den fred og rettferd som frukt hos dem som er blitt oppøvd ved den. Derfor, rett ut de slappe hender og styrk de vaklende knær! La føttene gå rett fram på veien, så det halte ikke går av ledd, men heller blir friskt igjen.” ( Hebreerne 12,11-13 - DNB 1978/85 )
 
Sammenhengen dagens bibelvers står i, handler om at lidelse er en del av Guds fostring av oss. Paulus forsøker å forklare for hebreerne at de ikke skal fortvile når de utsettes for vanskeligheter. Tukt er for den Herren elsker og frukten av den er til slutt fred og rettferdighet.
I den engelske utgaven av ”En levende bok” står det omtrent som følger ”Ta et nytt grep med dine trette hender.” Mange av oss har vel brukt skrujern i et forsøk på å få løs en skrue som har satt seg fast. Vi har brukt all vår styrke, men skruen har ikke gitt etter. Så tar vi et nytt grep om skrujernet og det er som om vi får nye krefter og vi beseirer den iherdige skruen. Når vi ikke har framgang i de motganger livet gir, så kan vi sammen med Herren ta et nytt grep, da får vi ny kraft til å mestre vanskelighetene.

Bønn
Herre, takk for at Du gir ny kraft. Takk for at Du har et formål med tukten - fred og rettferdighet i mitt liv. 

No comments:

Post a Comment