Friday

27. september



”Ja, salige er dere når de spotter og forfølger dere, og lyver allslags ondt på dere for min skyld. Gled og fryd dere, for stor er den lønn dere har i himmelen. For slik forfulgte de profetene før dere.”
( Matteus 5,11-12 )
 
En gang da Frelsesarmeens grunnlegger William Booth forkynte på en gate i London, var det en mann som spyttet ham i ansiktet. En av Booths medarbeidere ville tørke bort spyttklysen fra skjegget hans, men Booth sa: ”Ikke rør det! Det er en medalje.”
 Vi tenker av og til at det var lettere å være en kristen før i tiden. Men det å være en kristen har alltid medført at man er i konflikt med denne verden. Den som virkelig vil være Kristi etterfølger må regne med forfølgelse. Selv om Booth ikke oppsøkte vanskelighetene, så mente han at forfølgelsen hadde visse gode følger. Når folk kastet rotne tomater og egg, ja til og med urin på frelsessoldatene så hevdet Booth at dette i det minste førte til at ingen ble med i Frelsesarmeen for egen vinnings skyld. Bare den som hadde fått sitt hjerte forvandlet av Jesus, skulle utsette seg for noe så fryktelig.

Bønn
Jesus, takk for at Du ikke forlater oss når mennesker forfølger eller baktaler oss. Hjelp oss, sammen med Deg, å tåle den forhånelse som Du måtte tåle og som hver eneste sann disippel må tåle. 

No comments:

Post a Comment