Thursday

4. april



"Se til at du lager alle ting etter det forbildet (mønsteret) som ble vist deg på fjellet." ( Hebreerne 8,5b BGO 1997 )
 
Da Moses skulle bygge tabernakelet, Guds bolig under ørkenvandringen, var det ikke for sin egen skyld han bygde. Det var Herrens verk han skulle utføre og det var veldig viktig for Gud at Moses ikke skulle begynne å bygge etter sitt eget hode. Derfor ga Gud Moses et tydelig mønster som han skulle arbeide etter.
Da en av våre sønner var 4 år, ville han så gjerne lære seg å skrive navnet sitt. Jeg skrev navnet hans tydelig på et ark og dette hadde han foran seg når han øvde. Jeg måtte gang på gang minne ham om at han måtte se på mønsteret jeg hadde laget for at det skulle bli rett og ikke se på sine egne ufullkomne forsøk. Det hadde heller ikke hjulpet om han hadde sett på en jevnaldrendes mønster. Det eneste som var godt nok, for at han skulle lære seg å skrive navnet sitt, var å forsøke å etterligne mønsteret jeg hadde gitt ham.
Jesus er det perfekte forbildet for alle mennesker. Det er bare han som er fullkommen. Vi kan se på oss selv og forsøke å forbedre litt her og litt der. Vi kan se på andre mennesker og forsøke å etterligne dem. Men det er bare når vi fester blikket på Jesus at den virkelig spennende utviklingen kan begynne.

 Bønn
Herre, takk for at Du som er fullkommen vil være sammen med oss små mennesker og hjelpe oss i livets hendelser hvor vi ikke får det til. Takk for Din tålmodighet med oss. Takk for at Du hele tiden minner oss på at vi skal løfte blikket og se på Deg.  

1 comment:

  1. Veldig godt bilde! Dette vil eg formidle vidare.... Takk!

    ReplyDelete