Saturday

7.september



”Når det gjelder deres tidligere ferd, så må dere nå avlegge det gamle menneske, som er fordervet ved de forførende lyster. Men bli fornyet i deres ånd og sinn. Og ikle dere det nye menneske, som er skapt etter Gud i den rettferdighet og hellighet som er av sannheten.”
( Efeserne 4,22-24 )
 
Jeg leste om en plastiskkirurg, Dr. Maxwell Maltz. Han sluttet som plastiskkirurg og gikk over til psykologi. Dette fordi han så at det ikke tjente til noe å forandre menneskers ytre når det indre ikke ble forandret. Det finnes komplekser bak hvert eneste forskjønnet ytre. Gjennom sine vitenskapelige undersøkelser viste Dr. Maltz at det er nødvendig å gjenta nye tanker inni seg i tjueen dager for at det skal skje varige forandringer i selvbildet.
Vi tror ofte at den hellighet som Gud lover oss skal vise seg helt plutselig i våre liv. Den ene dagen er vi verdslige, den neste dag hellige. Men helliggjørelsen handler om en prosess og den er livslang. Det medfører kamp å legge av seg det gamle menneske og ikle seg det nye. Det handler om at vi målbevist forandrer vår tankegang, fra å tenke destruktive tanker og viljeløst følge begjæret til å tenke Guds rene tanker. Akkurat som Dr. Maltz har vist oss så må vi stadig gjenta disse tankene slik at de blir en ny og god vane.

Bønn
Jesus, la denne dagen bli en dag hvor jeg tenker Dine tanker igjen og igjen.

No comments:

Post a Comment