Saturday

3. august



”Det er bedre å ta sin tilflukt til Herren enn å stole på mennesker. Det er bedre å ta sin tilflukt til Herren enn å stole på fyrster.”
( Salmenes bok 118,8-9 )
 
Den lille familien hadde for første gang fått en stor uforutsett utgift. Det forårsaket stor uro. Hvordan skulle man nå klare alle de daglige utgiftene? Hvordan skulle man sikre sin egen og barnas framtid? Barna var noen år gamle og kostnadene ble større og større. I en samtale vi hadde med begge de voksne utbryter kvinnen som var i trettiårsalderen: ”Jeg vet at det er vårt ansvar nå, men jeg skulle ønske at en voksen ville komme og rydde opp i situasjonen.”
Mange ganger kan det sannelig føles slik, ikke bare når vi er i trettiårsalderen, men også i svært høy alder. Noen ganger hadde det vært deilig å få lov til å være som et lite barn igjen og kunne overlate ansvaret for å rydde opp i vanskelighetene til en som er voksen.
Gud vet at også den eldste og klokeste blant oss, noen ganger havner i situasjoner som blir for vanskelige for oss. Derfor ønsker han å lære oss at vi skal overlate våre liv i hans hender. Han er den eneste som er sterkere enn den verste motgang. Han er den eneste som er større enn det verste problem. Han er den eneste som kan hjelpe.

Bønn
Herre, hjelp meg å komme til Deg med alle problemer i dag. Takk for at ingen bekymring er for liten eller triviell for Deg. Takk for at intet problem er så stort at ikke Du har en løsning.

No comments:

Post a Comment