Monday

26. august



"…sannheten skal frigjøre dere.” ( Johannes 8,32b )
 
Kardinal Joseph Bernardin, en katolsk prest i USA, fikk det sjokkerende budskapet at han var anklaget for å ha forgrepet seg seksuelt på en av sine tidligere studenter. Han ble senere frikjent og ble også forsonet med den unge mannen som var blitt lurt til å komme med den flaske anklagen om en slik grusom forbrytelse.
I boken ”Sannheten var mitt eneste forsvar”, beskriver Bernardin sine opplevelser de månedene hvor han i media ble fremstilt som en ussel mann. Han hadde ikke bare begått en forbrytelse, men han hadde sviktet kirken og sitt embete. Han visste at han var uskyldig, men alle andre trodde at han var skyldig. Det er gripende å lese om hans fortvilelse og maktesløshet. Men gjennom hele hans fortelling går det en rød tråd - hans overbevisning om at sannheten til slutt skulle frigjøre ham - hvilket den også gjorde. Du er kanskje også blitt utsatt for en falsk anklage?
Du har kanskje opplevd at andre er fullstendig overbevist om du er slik eller sånn, at du har gjort noe som du vet at det ikke er sant? Da skal du vite at sannheten er ditt eneste forsvar. Det er bare Sannheten som kan gjøre deg fri.

Bønn
Herre, noen ganger ser det ut som om ondskapen triumferer. Noen ganger ser det ut som om løgn og vold tar overhånd, men takk, Jesus, for at sannheten alltid seirer!

No comments:

Post a Comment