Sunday

25. august



Gjengjeld ikke ondt med ondt eller skjellsord med skjellsord. Dere skal tvert imot velsigne. For dere er selv kalt til å få velsignelse.”
( 1. Peters brev 3,9 )

John C. Maxwell snakker om at vi mennesker kan være enten som et termometer eller som en termostat. Et termometer avleser omgivelsene og reagerer, mens en termostat avleser omgivelsene og sørger for at det blir en forandring.
Mange lever kristenlivet som termometre. De registrerer og måler tilstanden i sine omgivelser. De kan ofte analysere tilstanden i menigheten ganske nøyaktig, om den er bra eller dårlig, men om analysen viser at temperaturen er for lav, så vil de ikke legge to pinner i kors for å være med å endre situasjonen til det bedre.
 Termostatmennesker derimot registrerer ikke bare omgivelsene, de er med og skaper og regulerer slik at sammenhengen de befinner seg i blir slik den skal være. Jeg tror at Gud vil at vi skal være slike mennesker.

Bønn
Herre, hjelp meg å gjøre hva jeg kan for å endre det som er feil slik at det blir rett. Hjelp meg å varme opp det som er for kaldt. Hjelp meg å skape felleskap der hvor ensomhet rår. Hjelp meg å føre ditt lys inn i mørket.

No comments:

Post a Comment