Tuesday

13. august



”Og jeg sier dere: Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For hver den som ber, han får. Og den som leter, han finner. Og den som banker på, for ham skal det lukkes opp.” ( Lukas 11,9-10 )
 
Selma er to og et halvt år gammel. Når hun roper: ”Jeg elsker deg, farmor” da smelter det gamle og erfarne hjertet som ellers har lært seg å ta andre slike erklæringer med en klype salt. Den gamle tar imot budskapet. Så begynner spørreleken:

-         Nå skal vi spise - Hvorfor det?
-         Fordi ellers blir vi for sultne - Hvorfor det?
-         Fordi vi behøver mat for å leve - Hvorfor det?
-         Fordi Gud har skapt oss slik - Hvorfor det?

Slik kan det fortsette inntil den lille damen blir lei og sier fornuftig og ettertenksomt: ”Javel!” med trykk på siste stavelse. Så er spørreleken slutt.
Selma gjør det som innen forskningen kalles ”probing”. Hun stiller fordypningsspørsmål og gir seg ikke før hun er fornøyd med svaret. Jeg skulle ønske at flere var som Selma når det gjelder de eksistensielle spørsmålene. Jeg skulle ønske at man ville fortsette med å stille spørsmål helt til man får det eneste tilfredsstillende svaret. Bibelen lover at den som leter skal finne.

Bønn
Jesus, takk for at Du er svaret på menneskehetens spørsmål. Takk for at Du lar Deg finne av dem som søker Deg med et oppriktig hjerte.

No comments:

Post a Comment