Saturday

30. mars



Etter at han (Jesus) nå er opphøyet ved Guds høyre hånd, og av Faderen har fått Den Hellige Ånd, som var lovt, har han utøst dette, som dere nå både ser og hører.” (Apostelgjerningene 2,33)

Jesus iverksetter det som utgår fra Faderen og på pinsedag utøste han Den Hellige Ånd over alle mennesker.  Det var først da at Jesus hadde fullbyrdet hele sitt gjenløsningsverk for menneskene på jorden.  Nå skulle Sannhetens Ånd, den samme Ånd som bor i Faderen og i Sønnen, ta over.  Siden åndsutgytelsen på pinsedag, så er Guds Ånd nær hos alle mennesker, men hver enkelt må selv innby Den Hellige Ånd i sitt liv. 
Når et menneske innbyr Den Hellige Ånd i sitt liv, da blir Gud virksom i det mennesket.  Det handler om et merkbart og påtagelig nærvær av Faderens og Jesu hellighet i det mennesket.  Den Hellige Ånd er kraftens ånd.  ”For Gud gav oss ikke motløshets ånd, men krafts og kjærlighets og sindighets ånd.” (2. Timoteus 1,7)  Den Hellige Ånd er renhetens ånd.  Det er han som skal ”overbevise verden om synd og om rettferdighet og om dom” (Johannes 16,8). 

 Bønn
Jesus, fyll meg på ny med Din Hellige Ånd i dag.  Fyll meg med Din kraft og kjærlighet.  Fyll meg med selvbeherskelse og renhet. 

No comments:

Post a Comment