Thursday

28. februar



”Himlene forteller Guds ære, hvelvingen forkynner hans henders verk. Den ene dag lar sin tale strømme fram til den andre, og den ene natt forkynne den andre sin kunnskap. Det er ikke tale, det lyder ingen ord, deres røst høres ikke. Men deres målesnor er gått ut over hele jorden, deres ord til jorderikes ender.” ( Salmenes bok 19,2-5a )
 
Dersom du noensinne har fløyet langt vestover, så har du sikkert undret deg over at det virker som om solen aldri går ned. Det er fordi tiden i hver tidssone ligger en time tidligere enn tidssonen øst for den. Vi vet at når det er natt på den ene siden av jordkloden så er det dag på den andre siden.
Dette er fascinerende når vi tenker på den kristne menigheten. Den finnes og virker over hele jorden. Det er i sannhet en menighet som aldri sover. Når vi ber vår aftenbønn, så er det noen av våre trossøsken som ber sin morgenbønn og atter andre som ber sin middagssbønn. Det er som om vi overlater en stafettpinne til de andre og vi kan trygt gå til nattens hvile. Salmedikteren skriver:

Takk at din kirke aldri sover! Mens jorden ruller uten stans,
Ditt folk i vekselsang deg lover For nattens ro og dagens glans.
Den sol som vinker oss til hvile, Nå vigsler andres arbeidsdag,
Og slik den stund for stund skal smile Til nye land og folkeslag.
                             (John Ellerton 1870)



 Bønn
Takk, Jesus, for at jeg får være en del av Din menighet som aldri sover. Hjelp meg stå trofast på min post og fullføre mitt oppdrag der hvor Du har satt meg. Hjelp meg å istemme himmelens forkynnelse av Din herlighet og sammen med himmelhvelvingen vitne om Dine gjerninger.

No comments:

Post a Comment