Friday

22. februar



”Og dette er den frimodige tillit vi har til ham, at dersom vi ber om noe etter hans vilje, så hører han oss, og dersom vi vet at han hører oss, hva vi enn ber om, da vet vi at vi har fått våre bønneemner oppfylt hos ham.” ( 1. Johannes' brev 5,14-15)
 
Dagens bibelvers lover at Gud hører oss dersom vi ber etter hans vilje. Vi får det vi ber om dersom vil vet at vår bønn stemmer overens med hans vilje. Det er ingen tvil om at Gud vil at alle mennesker skal bli frelst. Derfor vet vi med sikkerhet at han gir oss frelse når vi ber om det. Derfor ble hun frelst den dagen. Kvinnen som ville bli frelst, men som forventet at frelse var det samme som et visst sett følelser. Brått forstod hun at frelse og følelser ikke er det samme. Gud har aldri lovet å gi oss en følelse av å være frelst, en følelse av at vi skal bli reddet fra den dommen som skal gå over denne verden. Han har lovet at vi virkelig skal blir frelst, med eller uten følelser, dersom vi gjør det han sier i sitt ord. ”For dersom du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud oppreiste ham fra de døde, da skal du bli frelst.” (Romerne 10,9) Det handler om to ting: 1) at du med din munn bekjenner at Jesus skal ha makten i ditt liv og 2) at du virkelig tror at Jesus lever. Dersom disse to punktene er oppfylt så ”skal du blir frelst”.
Hun ble frelst den dagen. Kvinnen som brått forstod at frelsen er en realitet, en virkelighet vi får gå inn i den dagen vi gir Jesus bestemmelsesrett over våre liv og tror at han lever.

 Bønn
Takk, Herre, for alle de mennesker som får øynene opp for Din frelse i dag. Takk for vissheten om at den som kommer til Deg med et oppriktig og ærlig sinn, vil Du aldri vise bort. Når vi ber om noe etter Din vilje, da vet vi at vi allerede har fått det vi har bedt om.   

No comments:

Post a Comment