Saturday

16. februar



”Da begynte Jesus å tale, først og fremst til sine disipler: Ta dere i vare for fariseernes surdeig, som er hykleri. Men intet er tildekket som ikke skal bli åpenbaret, og intet er skjult som ikke skal bli kjent.”
( Lukas 12,1-2 )
 
For at et skip skal kunne seile godt så må det være en balanse mellom det som er over vannskorpen og det som er under vannoverflaten. Seilbåter som har høye seil må ha en dyp kjøl under båten for at den ikke skal kantre.
Årsaken til at Vasaskipet sank utenfor Stockholm på 1600-tallet var at det hadde for lite ballast. Skipet hadde for mye over vannskorpen, i det synlige, og for lite tyngde under vannoverflaten. I kristenlivet kan det lett bli slik at vi bruker masse energi på å pynte på overflaten. Vi vil så gjerne kunne vise fram et flott ”seil”. Men dersom vi glemmer å ha tilsvarende tyngde under overflaten, så kommer skipet vårt til å kantre. Tyngen under overflaten, består av vårt daglige fellesskap med Gud gjennom bibellesning, hvor vi mater vårt sinn med Guds tanker, og bønn, hvor vi snakker med og lytter til Gud.


 Bønn
Herre, hjelp meg å ha balanse mellom det som andre mennesker ser og oppfatter om meg og det forholdet jeg har til Deg når det bare er Du og jeg.   

No comments:

Post a Comment