Tuesday

15. januar



”Så vil jeg igjen gi deg slike dommere som i den første tid, og rådgivere som i begynnelsen. Deretter skal du kalles rettferdighetens stad (svensk: borg), en trofast by. Sion skal bli forløst ved rett, og de omvendte der ved rettferdighet.” ( Jesaja 1,26-27 )

Nylig har vi hatt tilfeller i Sverige hvor det har vist seg at de som skulle dømme i viktige rettsaker hadde bestemt seg angående skyldspørsmålet før de hadde hørt alle fakta i saken. På den måten kan man ikke felle en rettferdig dom. I versene før dagens bibelvers, så beklager profeten Jesaja seg over et lignende forfall blant Guds folk. Han beskriver en tilstand der de svake var rettsløse, bestikkelser og korrupsjon var vanlig og alle forsøkte å sko seg på situasjonen. Men så kommer han med sitt oppmuntrende budskap om at Gud vil redde folket gjennom rett og rettferdighet.
Dagens tema omhandler ”rettferdighetens borg”. En borg er et sted med beskyttende murer. Det er et tilfluktssted. Gud selv beskrives som en sikker borg i mange av salmene. De kristnes borg er Herren og når vi er i ham kan også vi bli en tilflukt for mennesker som lider og er blitt skadet av den urettferdighet som rår rundt dem.

 Bønn
Herre, i dag vil jeg leve under Din beskyttelse, i rettferdighetens borg. Hjelp meg å være en tilflukt for mennesker i nød.  

No comments:

Post a Comment