Monday

14. januar



”Videre så jeg under solen: Der retten skulle rå, var det ondskap, på rettferds sted var det gudløshet.” ( Forkynneren 3,16 - DNB 1978/85 )
 
Temaet for dagens andakt er ”rettferds sted”. Rettferdigheten har en gudgitt plass i skaperverket. Noen vil kanskje kalle det for naturretten. Men etter syndefallet er hele verden underlagt den onde. Jesaja beskriver dette så tydelig: ”Sannheten har snublet på tingstedet, og det rette kan ikke finne inngang. Sannheten ble borte. Den som holdt seg fra det onde, ble plyndret.” (Jesaja 59,14-15) Slik er levevilkårene for menneskeheten i dag, helt til man tar imot Jesus som sin Herre og befrier. Jesaja som levde mange hundre år før Jesus, profeterte nemlig også om at det i framtiden skulle komme en befrier, en som skulle føre retten fram til seier. Rettferdigheten skal enda en gang få innta sin gudgitte plass i skaperverket.
Jesus selv hevder å være den befrier som Jesaja profeterte om. Han er den som ”skal forkynne rett for hedningefolkene” og som fortsetter ”inntil han har ført retten fram til seier. Og til hans navn skal hedningefolkene sette sitt håp.” (Matteus 12,18 + 20-21)

 Bønn
Takk, Jesus, for håpet om at en dag skal retten seire. Vi ser hvordan urettferdigheten rår og vi ber om hjelp til å kjempe for sannhet og rettferd sammen med Deg. 

No comments:

Post a Comment