Saturday

29. desember



”Roser vel øksen seg mot den som hogger med den, eller gjør sagen seg stor mot den som drar den? Akkurat som om staven skulle svinge den som løfter den, eller som om kjeppen skulle løfte den som ikke er av tre!” ( Jesaja 10,15 )
 
Bibelen omtaler noen ganger mennesker, som gjør Guds vilje på jorden, som Guds redskap. Ananias fikk vite i et syn at Paulus, som han fryktet, var utvalgt til å bli et redskap for Gud.
Et redskap kan egentlig ikke gjøre så mye i seg selv. Det dyreste skrujernet kan ikke skru i en skrue og den beste hammeren kan ikke slå i en eneste spiker av seg selv. Det er ingen vits i å spørre om det er et dyktig skrujern eller om det er en flink hammer. Det hele er avhengig av hvor dyktig den som holder i håndtaket er, altså hvem det er som bruker redskapet. Det gir heller ingen mening å spørre om redskapet er godt eller ondt. Det avhenger av motivet hos den som bruker det. Redskapet kan brukes i det godes tjeneste, men det kan også brukes til ødeleggelse.
Det er godt for oss å se oss selv som redskap i Guds hånd. Dersom ”jeget” blir et mål i seg selv er det ødeleggende. Men dersom vi tenker på ”jeget” som et redskap er det befriende og frigjørende. Gud vil bruke oss til sine formål.

Bønn
Herre, jeg vil stille meg selv til rådighet for Deg i dag. Bruk meg til Dine gode formål. Du vet best hvordan Du skal bruke meg for at resultatet skal bli så bra som mulig.

No comments:

Post a Comment