Sunday

17. november



”La meg dra omsorg for mine barn og for mine henders verk.”
( Jesaja 45,11 )
 
Når vi stoler på Gud så leder han oss til mennesker som han vil at vi skal vitne for. Noen ganger kan vår menneskelige omsorg og kjærlighet til våre nærmeste, lure oss til å gå lenger enn Gud i vår iver etter å vinne dem for ham. Gud som kjenner alles hjerter, vet hvor i omvendelsesprosessen hvert eneste menneske befinner seg. Når vi løper foran Gud så risikerer vi at Guds veg til et menneskes hjerte blir lenger enn nødvendig. Vi mennesker gjør helt naturlig motstand når et annet menneske vil forandre oss. Det er bare Gud som kan få fram en åndelig forandring i et menneskes liv.
John Hedlund, som var en velkjent evangelist og forkynner, sa en gang: ”Bær menneskene i hjertet i stedet for på skuldrene. Hjertet orker mye mer enn skuldrene.” Hjertet representerer forbønn for mennesker og skuldrene representerer våre menneskelige ambisjoner. Du og jeg kan alltid bære mennesker fram til Jesus i forbønn. Vi kan be om at Den Hellige Ånd skal ha fritt spillerom i våre kjæres liv. Vi kan be om at Jesus skal sende mennesker i deres veg som er villige redskap for ham. Men vi kan aldri frelse et eneste menneske uansett hvor høyt vi elsker dem. Bare Gud kan frelse!

Bønn
Takk, Jesus, for at vi får overlate omsorgen for våre kjære til Deg. Hjelp oss trofast å bære dem i våre hjerter, uten at våre skuldre tynges av byrden.

No comments:

Post a Comment