Wednesday

16. oktober



”Den som ikke snubler i tale, er en fullkommen mann, i stand til å holde hele legemet i tømme.” ( Jakob 3,2 )
 
Herodes voktet ikke sin tunge. Han hadde fest og sikkert uten å tenke seg om, for å imponere gjestene sine, lovet han Herodias' datter som danset på festen, at hun skulle få hva hun enn ba om, om det så var halve kongeriket. Han hadde ikke regnet med at hun ville be om at Johannes døperen skulle bli drept. Det står at ”Da ble kongen meget bedrøvet. Men på grunn av sine eder, og av hensyn til gjestene, ville han ikke avvise henne.” (Markus 6,26)
Konsekvensen av Herodes' ord ble at han måtte drepe Johannes, en mann han hadde stor respekt for, som han visste var hellig og rettferdig, en mann han hadde beskyttet, en mann med et budskap som rørte kongen sterkt og som han gjerne ville høre mer fra. (Markus 6,20)
Ord kommer så lett over våre lepper, men de kan få store konsekvenser for våre liv. Jakob sier om tungen at den er som en liten ild som kan sette en stor skog i brann. Et lite ubetenksomt ord kan føre oss selv eller andre inn i store vanskeligheter. La oss derfor be Gud om å sette vakt for vår munn, slik at vi bare sier det som er godt.

Bønn
Herre, sett vakt for min munn i dag, slik at mine ord blir til nytte og ikke skader verken meg selv eller noen andre.

No comments:

Post a Comment