Sunday

13 oktober



”Han skal døpe dere med Den Hellige Ånd og ild.” ( Lukas 3,16 )

Det var bare noen uker siden han ble frelst. Nå skulle han være med oss ut og ha møte på det stedet hvor han var født og oppvokst. Foreldrene hans var ikke kristne, men bestefaren hans var med i menigheten vi skulle besøke. Bibelundervisningen handlet om at vi som kristne må være fylt med Den Hellige Ånd - Jesu Ånd - og at dette er mulig for alle kristne. Israelittene måtte passere to vann - Rødehavet og Jordan før de kom inn i løfteslandet hvor Gud skulle gi dem alt godt. Samme prisipp gjelder i kristenlivet. Rødehavet representerer frelsen og Jordan representerer dåpen med Den Hellige Ånd. Slik var undervisningen. Vi hadde gitt en innbydelse og mange mennesker hadde kommet fram og bedt om å få del i velsignelsen.
Nå satt vi i bilen på vei hjem. Han satt i baksetet og var svært stille. Vi stoppet for å kjøpe pølser, men han ville ikke ha. Til slutt spurte vi om hvorfor. Da sa han: ”Jeg burde ha gått fram”. Vi sa: Det ordner seg. ”Vi kan snakke mer om det i neste uke - da kan vi be om at du skal bli døpt med Den Hellige Ånd - her er noe litteratur du kan lese”. Han sa de forløsende ordene: ”Jeg skjønner ikke vitsen med å vente”.
Han hadde rett. Der og da ba vil om at han skulle bli fylt med Den Hellige Ånd. Underet skjedde og ledet av Den Hellige Ånds kraft har denne mannen fått være et sterkt vitne for Jesus i snart 30 år.

Bønn
Herre, det er ikke noen vits i å utsette det Du sier vi skal gjøre. Når Du kaller på meg i dag vil jeg gå med det samme.

No comments:

Post a Comment