Thursday

10. oktober



”...vid er den port, og bred er den vei som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. For trang er den port, og smal er den vei som fører til livet, og få er de som finner den.”
( Matteus 7,13-14 )

Andakt:
Da en av våre sønner var liten gikk han i barnehagen. En dag hadde de hatt undervisning om menneskekroppen. Barnehagetantene hadde fortalt om hvordan det så ut inne i kroppen og de viste bilder av magen, nyrene, lungene og hjertet. Da de kom til hjertet hadde vår sønn rakt opp hånden og sagt at ”Det er der Jesus bor.” Vi vet ikke hvordan reaksjonen på dette ble, men han fortalte pappa om hendelsen og sa: ”Men, de forsto ikke hva jeg sa”. Vi måtte da forklare at hjertet dels er en fysisk del av kroppen, men at Bibelen også omtaler hjertet som et usynlig sted i vårt indre, vårt livs sentrum, som kan være fylt av vårt eget ego, men som egentlig er skapt for å være et sted for inderlig fellesskap med den levende Gud. Siden den dagen har vi prøvd å gjøre våre barn bevisst på at folk flest ikke deler vår tro. Folk flest vil ikke vite av snakk om at Jesus har noe med vår tid å gjøre. Folk flest går på den brede vei, selv om den går i feil retning. Det er få mennesker som finner fram til den trange porten som fører til livet. Vi har også måttet forklare at flertallet ikke alltid har rett.

Bönn:
Jesus, takk for at Du vil komme inn og bo i vårt indre. Takk for at Du vil ta kontroll over våre liv og takk for at vi får gå på den smale veien som er den eneste som fører rett.

No comments:

Post a Comment