Tuesday

24. september



"For sju ganger faller den rettferdige og står opp igjen, men de ugudelige kastes over ende når ulykken kommer."
( Salomos ordspråk 24,16 )
 
Dagens bibelvers trekker opp en skarp grense mellom den rettferdige og den ugudelige. Det handler ikke om at den rettferdige aldri gjør noe galt og at den ugudelige alltid gjør galt. Nei, Bibelens budskap tar med i beregningen at den rettferdige så vel som den onde faller, begår tabber og gjør noe som er galt.
”Det går aldri bra... jeg kommer til å falle igjen” - Slik er det lett å tenke for den som virkelig kjenner sin egen svakhet. Men dagens bibelvers viser oss at forskjellen på den rettferdige og den ugudelige er at den rettferdige reiser seg igjen, når han eller hun har gjort noe galt, mens den ugudelige lar seg kaste over ende av ulykken.
Vi kan møte ”Det går aldri bra, jeg kommer til å falle igjen”-tankene med ordene: ”Hva så?” Som kristne lever vi av Herrens nåde. Vårt ansvar er å reise oss i hans kraft og gå videre. Det er ikke vår karakterstyrke som frelser oss. Det er Guds nåde.

Bønn
Jesus, hjelp meg å leve i nåden i dag. Bevar meg fra fall, men om jeg faller så gi meg mot til å søke Din nåde og reise meg igjen i Din kraft.

No comments:

Post a Comment