Friday

20. september



”Vi elsker fordi han elsket oss først.” ( 1. Johannes' brev 4,19 )

Da barna var små visste vi ofte på forhånd når en barnesykdom var på veg. Dersom det var vannkopper i barnehagen eller på skolen så var det enkelt å forutse at den første blant barna snart ville få vannkopper, ganske raskt ville turen komme til nummer to og til slutt, etter enda noen dager, så var det nummer tre sin tur. Vannkopper er smittsomt. Dersom en får det, da får alle det - nesten.
Guds kjærlighet er også smittsom. Dersom vi virkelig elsker så er det fordi vi er blitt smittet av Guds kjærlighet. Han er kjærligheten. Det får konsekvenser. Om vi virkelig er blitt smittet av Guds kjærlighet så er sannsynligheten stor for at vi også kan smitte noen andre med den kjærligheten som har rammet oss. Så skulle det kunne bli med Guds kjærlighet som det er med vannkopper. Dersom en får det, da får alle det - nesten.

Bønn
Herre, la meg leve så nær Deg i dag at jeg ikke kan unngå å bli smittet av Din kjærlighet. Hjelp meg til også å være i kontakt med andre mennesker på en slik måte at smitten kan spres videre.

No comments:

Post a Comment